Molnár Zsolt: közösségi összefogással megújult a szabadfalui Petőfi emlékmű

Példás közösségi összefogásnak az eredménye, hogy célegyenesbe érkezett a Temesvár –szabadfalui Petőfi emlékmű felújítása – nyilatkozta Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei parlamenti képviselője, temesvári polgármesterjelölt.

Hozzátette: „az elmúlt évek során a bánsági magyarok, magánszemélyek, magyar cégek hozzájárultak az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének kezdeményezéséhez, amit még 2014-ben indítottunk el, és amely által felkértük a temesváriakat, a bánságiakat arra, hogy közös erővel, közösségi összefogás által újítsuk fel a Petőfi emlékművet. Köztudott, hogy ez az emlékmű a XX. század elején is közösségi összefogásból épült fel.”

Molnár Zsolt szerint a Petőfi emlékmű restaurálása fényes bizonyítéka annak, hogy a XXI. században a bánsági magyar közösség képes az összefogásra, ha magyar ügyről, közös ügyről van szó, és képes együtt megvalósítani azokat az elképzeléseket, amelyek a közös ügyet szolgálják. A közösségi összefogásra ezután is szükség lesz – tette hozzá Molnár Zsolt, hiszen az elkövetkező periódusban újabb kihívások előtt áll a bánsági magyar közösség. „Június 5-én helyhatósági választások lesznek, és ha a Petőfi emlékmű kapcsán megmutatkozott közösségi összefogást szavazatokra tudjuk váltani, akkor nagy esélyünk van arra, hogy visszakerüljünk a temesvári és a Temes megyei önkormányzatokba. Mindkettő rendkívül fontos számunkra, hiszen ha lesz temesvári és Temes megyei önkormányzati képviseletünk, akkor újabb közösségi ügyeket tudunk majd elindítani” – nyomatékosított.

A bánsági magyarok, magánszemélyek és magyar vállalkozók adományaiból felújított Petőfi emlékmű avató ünnepségére május 31-én 18 órától kerül sor Temesvár – Szabadfalun, amelyre a szervezők nagy szeretettel várnak minden bánsági magyar embert.

 

Kimaradt?