A héten már havas eső is lehetséges a hegyekben

Hideg, esős és az évszakhoz képest alacsonyabb hőmérsékleti értékekkel folytatódik a hét a meteorológusok előrejelzései szerint. A hegyekben havas eső is lesz. 

Szerdán az ország keleti és középső területein felhős lesz az égbolt, és esőre is kell számítani, helyenként a hegyvidéken akár 20l/nm csapadék, havas eső is hullhat. Nyugaton és észak-nyugaton változó lesz az égbolt, és eső kialakulásának is kevesebb az esélye. A hegyvidéken 1800 méter magasság fölött havaseső is kialakulhat, és a hőmérsékleti értékek ennek megfelelően alakulnak.

Csütörtökön enyhe felmelegedés észlelhető ugyan, de a nappali hőmérsékletek így is elmaradnak a sokéves átlaghoz képest. Nap közben az ország középső területein, valamint északon, keleten és helyenként délen enyhe esőzésre van kilátás, máshol változó lesz az égbolt és csapadék csak elvétve alakulhat ki. A hegyvidékek magasabban fekvő területein csütörtökön is előfordulhat havas eső. A maximális hőmérsékleti értékek 13-21, a minimálisak 1-12 Celsius fok között alakulnak, reggel és este egyes vidékeken köd is képződhet. 

Kapcsolódók

Kimaradt?