Ilyen lesz az idő a következő két hétben

Lehűlés, majd enyhe felmelegedést jósolnak a következő két hétre a meteorológusok.

A Bánságban a következő két hét elején hideg lesz. A hőmérséklet csütörtökig folyamatosan esni fog, ezt követően enyhe emelkedés várható. Ebben az időszakban a maximális átlaghőmérséklet 17-19 Celsius fok, a minimális 7-8 fok körül alakul.

A leghidegebb éjszakák a következő hét hétben csütörtökön és pénteken lesznek, ekkor 6-7 fokra esik vissza a hőmérő higanyszála.

A második héten az időjárás az évszaknak megfelelő alakul, 21-22 fokos maximális értékekkel.

Kedden szintén kiadós esőt jósolnak, nagy mennyiségű csapadékra szeptember 26-29. között kell számítani.

Körösvidéken pár fokkal hidegebb lesz a következő két hétben, mint Bánságban. Csütörtökön 5-6 Celsius fokra hűl éjszaka a levegő hőmérséklete, ezt követően enyhe felmelegedés várható. A második héten az maximális átlaghőmérséklet 18-20, a minimális 7-9 fok körül alakul.

Kedden szintén kiadós esőt jósolnak, nagy mennyiségű csapadékra szeptember 26-28. között kell számítani.

Erdélyben és Máramarosban szintén csütörtökön lesz a leghidegebb, ekkor 14-15 fok várható nappal, éjszaka pedig 4-5 fok lesz. A két térségben csütörtöktől felmelegedést jósolnak 18-20 fokos maximális nappali, illetve 7-9 fokos minimális éjszakai hőmérsékletekkel.

Erdélyben és Máramarosban kedden kiadós csapadékra figyelmeztetnek, ezt követően szintén lesz eső, de kis mennyiségben hull majd. Nagy mennyiségű csapadékra szeptember 26-án és 27-én kell számítani.

Kimaradt?