FRISSÍTVE: Egereket filmeztek egy nagyenyedi kórház kórtermeiben, az érintett osztályt bezárták

Egerek futkorásznak a nagyenyedi tüdőkórház kórtermeiben – derül ki az egyik beteg által közzétett felvételekből. A Mediafax szerint a Fehér Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vizsgálódik az ügyben. FRISSÍTÉS: a kórház kettes osztályát ideiglenesen bezárták. 

A kórházban kezelt betegek beszámolói szerint a kórtermekben rendszeresen felbukkannak az élelem után kutató rágcsálók, és különböző rovarokkal kell megosztaniuk az ágyukat. Egyikük – egy fiatalember – a mobiltelefonjával lefilmezte az egereket, és a videót közzétette a Facebook-oldalán. Másnap megjelentek a rágcsálóirtók a kórteremben.

FRISSÍTÉS: Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a kórház kettes osztályát ideiglenesen bezárták. A betegeket egy másik osztályra szállították, amíg a féregirtás és a fertőtlenítés megtörténik. A közegészségügyi igazgatóság 5 ezer lejre büntette a kórházat, amiért nem tartotta meg a kötelező higiéniai előírásokat.

A kórház igazgatója, Vasile Vultur elismerte, hogy egerek járkálnak az épületben. Jelenlétüket azzal magyarázta, hogy kórház egy hatalmas park közelében található, és a nagy szárazság miatt a rágcsálók az intézményben keresik az élelmet. „Biztos a nyitva hagyott ajtókon jutnak be az épületbe” – magyarázta. Megjegyezte azt is, hogy a kórház 1924-ben épült, és most felújítás előtt áll, de a következő napokban teljes rágcsálóirtást is végeznek benne.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?