Bitdefender: minden tízedik internetes pornónéző 10 éven aluli gyermek

Az internetes pornónézők körülbelül tíz százaléka 10 éven aluli gyermek - tájékoztat az HotNews a Bitdefender felmérésére hivatkozva.

A Bitdefender Románia felmérése szerint bár a felnőtt tartalmak elméletileg nem hozzáférhetők a 18 éven aluli felhasználók számára, sok pornóvideókat gyűjtő oldalhoz viszont mindenféle nehézség nélkül hozzáférnek a gyermekek. A tíz éves aluliak a leggyakrabban az xvideos.com, a xnxx.com és pornhub.com oldalakat találják meg.

A Bitdefender elemzője, Bogdan Botezatu szerint a szülői odafigyelés hiánya miatt a gyermekek ijesztően korán eljutnak a pornótartalmakhoz. A szakértő azt ajánlja a felnőtteknek, hogy alkalmazzanak megfelelő blokkoló programokat nemcsak a számítógépeken, hanem a gyermekek telefonján is.

Továbbá arra kéri a szülőket, hogy szabjanak meg világos számítógéphasználati szabályokat, tanítsák meg a gyermekeket arra, hogy ne válaszoljanak spamekre, agresszív, obszcén üzenetekre. Fontos lenne továbbá arra is megkérni a kiskorúakat, hogy ne töltsenek le szülői felügyelet nélkül applikációkat az okostelefonokra.

A felmérést a Bitdefender idén szeptemberben végezte 706 kliensének megkérdezésével.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?