Aradi RMDSZ: megerősítették Faragó Péter és Király László indítását

Az Arad megyei RMDSZ szombati küldöttgyűlésén megerősítették, hogy Faragó Péter a képviselői, Király András pedig a szenátori lista élén indul a december 11-i parlamenti választásokon.

Az egyik legfontosabb üzenet, amelynek nemcsak itt, Aradon, hanem más megyében is hangot kell adni az elkövetkező időszakban: a régiók, önkormányzatok és a magyar közösség szolidaritásán múlik a parlamenti választások sikere. A romániai magyar emberek masszív december 11-i részvétele biztosíthatja azt, hogy az Arad megyei közösség ügye újra közvetlen képviseletet nyerjen Bukarestben – hangsúlyozta szombaton Bodor László, az RMDSZ ügyvezető alelnöke.

Annak kapcsán, hogy a Szövetségnek milyen jelöltjei vannak, Bodor elmondta: olyan személyek, akik nemcsak terveket szőnek, hanem azokat véghez is viszik Bukarestben, hiszen a törvényhozásban nagy szükség van arra, hogy megvalósítható elképzelésekkel álljon elő az RMDSZ, olyan, az ország teljes egészét érintő javaslatokkal, amelyek a mindennapi létkérdéseken alapszanak. „Meggyőződésem, hogy a 2008–2012-es parlamenti ciklusban képviselői mandátumot ellátó Faragó Péter a magyar ügy elkötelezettje, és kedvezően tudja befolyásolni a bukaresti munkát. A választási siker nemcsak kompetens jelöltjeinken múlik, hanem önökön is, azon, hogy minden küldött, aki most itt jelen van, tudja-e mozgósítani saját közösségén belül a magyar embereket annak érdekében, hogy aláírásukkal, majd december 11-én szavazatukkal is támogassák a Szövetség törekvéseit” – fogalmazott az ügyvezető alelnök.

Bodor László felszólalásában kitért arra is, hogy a Szövetség megkezdte a parlamenti választásokon való indulásához szükséges támogatói aláírások összegyűjtését, a kitűzött cél pedig legkevesebb 200 ezer aláírás.

Faragó Péter az ülésen beszámolt az elmúlt egy év munkájáról a Szövetség Arad Megyei Szervezetének élén: beszédében a társadalomszervezés, közösségépítés és érdekképviselet terén kifejtett tevékenységekről nyilatkozott. Értékelte az önkormányzati választások eredményeit, majd a parlamenti választásokra reflektálva elmondta: „az önkormányzatokban a magyar ügyet képviselő választott tisztségviselők munkáját a jogalkotási folyamatban való részvétellel kell kiegészíteni, hiszen csakis így lesz teljes a magyar ügy képviselete ebben az országban.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?