Egyetlen RMDSZ-es honatya sem újrázik Maros megyében

A hétfői határidőig összesen tizenketten tették le jelölési kérelmüket a Maros megyei RMDSZ-nél. Nyolcan képviselői és négyen szenátori tisztségre jelentkeztek – közölte kedden a szervezet sajtóirodása. Egyetlen jelenlegi Maros megyei RMDSZ-es honatya sem újrázik.

Az jelöltállítás szabályzatnak megfelelően a Területi Állandó Tanács hétfőn délután ellenőrizte az jelentkezési okiratokat, és minden pályázatot pozitívan bírált el. E szerint a szeptember 19-i rangsoroló gyűlésen a küldöttek a következő hét képviselő- és négy szenátorjelölt közül választhatnak:

Képviselőjelöltek: Balogh József, Császár Károly, Csép Éva Andrea, Fodor Sándor József, Hamar Alpár-Benjámin, Soós Zoltán, Vass Levente. Szenátorjelöltek: Brassai Zsombor, Jakab István, Kozma Mónika, Novák Csaba-Zoltán.

A Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET –MIÉRT tagszervezet) kérésére a  Területi Állandó Tanács úgy döntött, hogy az ifjúság számára az ötödik helyet biztosítja a képviselőjelölti listán. Ennek értelmében Tubák Nimród, az ifjúság jelöltje nem vesz részt a rangsoroláson.

Maros megyében a képviselői jelöltlista első három helye biztos mandátumot jelent. A szenátori jelöltlista vezetője szintén bejut a parlamentbe, a második úgynevezett billegő hely, amely nagy mozgósítás esetén mandátumra váltható.

Kapcsolódók

Kimaradt?