Saját cégét bízta meg az útkarbantartással a háromszéki önkormányzat

A háromszéki önkormányzat az alárendeltségébe tartozó Kovásznai Út és Híd Rt-t bízta meg a megyei utak karbantartásával.

A közgyűlés rendkívüli ülésén Tamás Sándor tanácselnök rámutatott, hogy az utak egész éves karbantartási munkálatai komoly összeget tesznek ki és az elmúlt időszakban különösen sok volt azon liciteknek a száma, amelyet megfellebbezett egy cég, ami miatt késve tudták elkezdeni a munkálatokat.

Tamás Sándor szerint egy új törvény lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy az általuk működtetett cégeknek direkt módon ítéljenek oda minden olyan munkálatot, amely nem minősül beruházásnak. Ennek értelmében Kovászna Megye Tanácsa olyan határozatot fogadott el, amelyben a Kovásznai Út és Híd Rt-t bízza meg az útkarbantartásokkal, például a téli karbantartással.

Kovács Ödön megyemenedzser elmondta, hogy az egységárak meghatározásához árajánlatot kértek a megyei Út és Híd Rt-től, hiszen az volt a cél, hogy reális árakat szabjanak, így garantálják azt is, hogy a cég sem fut veszteségekbe és az önkormányzatnak sem kerül sokba egy-egy munkálat. A háromszéki menedzser szerint az utak téri karbantartására vonatkozó szerződés épp most járt le, így az idén télen már a Kovásznai Út és Híd Rt. végzi a szükséges munkálatokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?