Lényegesen drágulhat a szemétdíj Marosvásárhelyen

Lényegesen drágulhat a szemétdíj Marosvásárhelyen, a felszámolás alatt lévő Salubriserv köztisztasági vállalat kéri a szolgáltatás árának a növelését.

Arra hivatkozik, hogy a vállalatnak megnőttek a szemétszállítási költségei, hiszen már csak Székelyudvarhelyre szállíthatja a hulladékot. „Nem mindegy, hogy Segesvárra vagy Székelyudvarhelyre szállítják a szemetet, a segesvári ugyanis 30 napon belül bezár, ha pedig erre mégsem kerül sor, akkor is csak a segesváriak szemetét fogadja” – nyilatkozta a polgármester személyes tanácsadója, Claudiu Maior.

A szemétdíj emeléséről már el is készült egy határozattervezet. A javaslat szerint a lakosság az eddigi havi 8 lej 50 bani személyenkénti ár helyett 10 lej 45 banit kellene, hogy fizessen.

A kereskedelmi cégek és közintézmények számára 23 lejjel drágítanák a díjat, illetve 73 lejjel az utcai hulladék elszállítását.

Korábban a bíróság alapfokon törvénytelennek minősítette a jelenlegi árakat. Akkor a városvezetés megfellebbezte a döntést. Az ügy tárgyalásának következő időpontja szeptember 9.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?