Kovács Pétert kiborította a DNA közleménye

„A decemberi választás kiemelkedő tétje, hogy sikerül ebben az országban megőrizni a parlamenti demokráciát, vagy a látszat-demokrácia leple alatt az erőszakszervezetek diktatúrája következik” – írta szerdán a Facebook-oldalára Kovács Péter.

Az RMDSZ ügyvezető elnöke a korrupcióellenes ügyészségnek arra a közleményére reagált (két nyelven) így, amelyben a DNA tudatja, hogy bűnvádi eljárást indított Victor Ponta volt kormányfő ellen. Mint ismert, a politikust azzal gyanúsítják, hogy kenőpénzért juttatta képviselői helyhez Sebastian Ghiță üzletembert.

A DNA a bűnvádi eljárást egyebek mellett a következő mondattal indokolja a közleményben: a gyanúsított eljárása „súlyosan árt a demokráciának, amelynek alapelve szerint a közjogi méltóságokat a nép választja meg a képviseleti elv és a szakmai kompetenciájuk alapján”.

Kovács Pétert ez a mondat háborította fel. „Micsoda?! A DNA már abba is beleszól, hogy egy párt kit tesz a listájára?! És a demokráciára való hivatkozással egy párt elnökét azért zárhatnak be, mert aláír egy jelöltlistát, amit aztán a nép megválaszt?!” – írta a DNA közleményét kommentáló bejegyzésében, megosztva Cătălin Tolontan újságírónak ebben a tárgyban megjelent írását.

Kapcsolódók

Kimaradt?