Cseke Attila a Bihar megyei RMDSZ új elnöke

Új elnököt választott a Bihar megyei RMDSZ: a megyei küldöttek elsöprő többsége szavazott bizalmat Cseke Attilának, akit a közelmúltban lemondott Kiss Sándor helyett választottak a szervezet élére.

„Kötelességemnek éreztem, hogy felvegyem a kesztyűt, hogy felvállaljam ezt a közszolgálatot. Kell valaki, aki képviseli a helyi magyarság érdekeit. Nagy és szép feladat ez.” – idézete Cseke Attila elhunyt édesapjának, Cseke Sándor egykori margittai alpolgármesternek szavait egy 1996-ban megjelent interjúból.

Cseke szerint aktív elnöke lesz a megyei RMDSZ-nek, ugyanakkor leszögezte: megválasztásával lezárult egy időszak a megyei szervezet életében. „Mi miért volt és lehetett volna-e jobban? A válaszok ma már nem fontosak. Itt az idő, amikor új fejezet kezdődik. Egyértelmű lesz a beszéd, nem lesz köntörfalazás és egyenes lesz az irány, amely felé a közösséget vezetjük majd.” – hangsúlyozta.

Cseke Attila a legmegfelelőbb arra, hogy csapatot alkosson maga köré, és visszaszerezze a bizalmat, fogalmazott Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, aki köszönetet mondott Kiss Sándornak is a munkájáért. 

A küldötteknek 223 szavazólapot osztottak ki, 214 szavazatot adtak le, 207-en támogatták Cseke Attila megválasztását, ellene 7-en szavaztak, 9-en pedig nem voksoltak, derült ki a szavazatok összeszámlálása után.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?