Lemondott Kiss Sándor, a Bihar megyei RMDSZ elnöke

Lemondott Kiss Sándor a Bihar megyei RMDSZ éléről - tájékoztat tudósítónk, aki az RMDSZ megyei választmányi ülésén tartózkodik Nagyváradon. 

Kiss Sándor nem jelent meg az ülésen, levelét Biró Rozália szenátor, választmányi elnök olvasta fel. Kiss Sándor személyes okokra hivatkozva nem vállalja többé a szövetség Bihar megyei szervezetének vezetését. 

„A megyei RMDSZ-nél betöltött elnöki tisztségemről személyes okok miatt lemondok. Köszönöm az eddigi bizalmat, támogatást, sok sikert kívánok a szövetségnek a folytatáshoz” – olvasható a levélben.

A megyei választmány ülést azzal céllal hívtak össze, hogy kiértékeljék a helyhatósági választások eredményét, illetve hogy ismertessék és elfogadják a Szövetségi Képviselők Tanácsának a parlamenti választások előkészítésére és az előválasztások lebonyolítására vonatkozó határozatát. Az ülésen kijelölték a Megyei Választási Bizottságot, illetve megállapították a megyei jelölő gyűlés időpontját – ez utóbbira szeptember 24-én kerül sor.

Biró Rozália megköszönte a volt elnöknek az elmúlt 16 év munkáját, mely idő alatt csapatot építettek, stratégiát formáltak, lehetőséget nyújtottak a fiataloknak, és azt is hozzátette: reméli, lesz kellő bölcsesség ahhoz, hogy az eredményeket megőrizzék, és sikerrel vigyék tovább a szövetség munkáját.

Szabó Ödön megyei ügyvezető elnök augusztus 31-ét javasolta a tiszújító küldöttgyűlés megtartására, mint mondta, az elnöki tisztségre hétfőn négy óráig várják a jelentkezéseket a megyei székházban. Az időpontot a küldöttgyűlés jóváhagyta.  

A volt elnök érdemeit méltatta Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház menedzsere, kulturális ügyvezető alelnök, Pásztai Zoltán, aki édesapjának, Pásztai Ottónak, a Premontrei Öregdiákok Egyesülete elnökének szavait is tolmácsolta, Béres Csaba, Székelyhíd, és Nyakó József, Érmihályfalva polgármestere.

Utóbbi az új megyei elnök személyére is javaslatot tett, Cseke Attila képviselőt, volt egészségügyi minisztert nevezte meg, aki a maga során megtisztelőnek nevezte és elfogadta a jelölést. Cseke Attilát támogatásáról biztosította Pásztor Sándor megyei tanácselnök és Szabó Ödön is, aki azt is elmondta: mind a staféta átadása, mind annak átvétele nehéz feladat. Szabó ödön köszönetet mondott a volt megyei elnöknek az elmúlt 16 év munkájáért, és felhívta a figyelmet arra, hogy továbbfejlődésre van szükség Nagyváradon és Bihar megyében is. 

Kiss Sándort tavaly júniusban őrizetbe vette a korrupcióellenes ügyészség, majd még ugyanabban a hónapban vádat emelt ellene. A Bihar megyei önkormányzat volt alelnökét négyrendbeli pénzmosással, hivatali visszaéléssel, csúszópénz elfogadásával, és befolyással való üzérkedéssel vádolják. A vádhatóság szerint a politikus több vállalattól kenőpénzt fogadott el, amelyek a megvesztegetés fejében kedvező elbírálásban részesültek különböző közbeszerzési pályázatokon.A politikus 2000 óta töltött be vezető tisztséget a Bihar megyei önkormányzatban és az RMDSZ Bihar megyei szervezetében.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?