Rombolt az árvíz a Hargita megyei községben

Hidakat vitt el, gazdaságokat tett tönkre az árvíz a Gyimesközéplok községhez tartozó Bükkhavaspatakán. Hargita megye tanácsa a szerda esti ülésén 220 ezer lejt különített el a Gyimesközéplok községi árvízkárokra.

Gyimesközéplokon kedd óta dolgoznak az áradás okozta károk helyreállítása érdekében. Helyi vállalkozók gépeikkel próbálják járhatóvá tenni a megrongálódott útszakaszokat, a víz hordalékát takarítva – írta szerda esti közleményben a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Tűzoltók és villanyszerelők dolgoznak a károk helyreállításán, a lakosok a kapujuk előtt felgyülemlett hordalékot takarítják el, az elmosott kishidakat próbálják helyrehozni. A hidak talapzatához szekérrel köveket szállítanak. Helybéliek elmondták: több háztartás téli tűzifáját elvitte a víz, és jelenleg a hegyoldalon közlekednek szekérrel, mert az árvíz tönkretette út járhatatlan.

Borboly Csaba megyeelnök azt nyilatkozta: „nem várhatunk Bukarestre, hiszen a május–júniusi árvízkárok helyreállítására szánt összeget sem kaptuk meg. Továbbra is saját költségvetésből igyekszünk minél előbb megoldani a problémát”. A megyeelnök szerint legalább két hétbe telik, amíg sikerül járhatóvá tenni a megrongálódott útszakaszokat.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?