Eltévedt egy magyarországi család a Csíki-havasokban

A Hargita megyei hegyi csendőrség segítségére szorult egy bajba jutott magyarországi családon csütörtök délután. A Székelyföldön kiránduló turisták eltévedtek autójukkal a Csíki-havasokban.

A háromtagú család Csinódra szeretett volna eljutni, ám gépkocsijuk gumidefektet kapott, és elakadt egy erdei úton valahol Csíkmenaság közelében. A csendőrség beszámolója szerint a magyarországiak megszeppentek, hiszen azt sem tudták, hogy hol vannak, és féltek a vadállatok esetleges támadásaitól, ezért a nő tárcsázta a 112-es segélyhívó számot.

A hargitafürdői és a tusnádfürdői hegyi csendőrség összesen négy járőre indult a keresésükre. Feladatukat nehezítette, hogy az eltévedt család eleinte semmilyen használható támpontot nem tudott nyújtani nekik a tartózkodási helyéről. Többszöri telefonbeszélgetés nyomán végül a turisták megadták a leírását egy templomnak, amely mellett elhaladtak az autójukkal, mielőtt az erdei útra értek volna.

A csendőrök így jöttek rá arra, hogy a magyarországi autó egy Csíkmenaság melletti erdőben akadhatott el. Innen már a keresés nem tartott sokáig, alig egy óra múlva rájuk találtak. A házaspárnak és tíz éves gyereküknek a kisebb ijedtségen kívül semmi bajuk nem esett.

A csendőrök segítettek a családnak autókereket cserélni, és elvezették őket Csíkmenaságba. 

Kapcsolódók

Kimaradt?