Órákon keresztül mentették a hideg vízben elgémberedett lovakat

Életben találták a lovasszekerestül eltűnt gazdát Hargita megye hegyimentők. A hideg vízbe esett és teljesen elgémberedett állatokat is sikerült megmenteni – számolt be kedden Hargita megye tanácsának sajtóirodája.

A hegyimentők egy vasárnap éjszakai riasztást követően indultak egy eltűnt gazda keresésére a Csíki-havasok Naskalat-hegységébe. A nagyon rossz időjárási körülmények közötti, egész éjjel tartó keresés nem vezetett eredményre, ezért hajnaltájban le is álltak a kutatással. Reggel a hegyi csendőrség csapatával együtt újrakezdték a keresést.

A hegyen lakó pásztorok beszámolói szerint az eltűnt férfit szekér nélkül látták. A hegyimentők 10 óra után találtak rá a kihűlt, nagyon elfáradt személyre, akit biztonságban leszállítottak és átadtak a gyimesi mentőszolgálatnak – olvasható a Hargita megyei önkormányzat sajtóirodájának keddi közleményében.

A hegyimentő-szolgálat munkatársai folytatták az akciót, hiszen a lovakat is biztonságban akarták tudni, és rá is találtak a jószágokra egy patakba zuhanva. Órákba telt a mentés, mivel a lovak egymásra zuhantak, és a hideg víz miatt teljesen megdermedtek.

Az állatokat kiszabadították a szekér roncsai közül, és miután sikerült őket annyira felmelegíteni, hogy lábra tudjanak állni, a helyszínre érkező állatorvosnak köszönhetően saját lábukon baktattak le az első faluba.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?