Kolozs megyei búza is gazdagítja a Kárpát-medence kenyerét

Hosszas várakozást követően, a meghirdetett kettő órai kezdés után félórával Vákár István, a megyei tanács alelnöke hétfőn délután átadta a szolnoki küldöttségnek a búzaadományt, amellyel a Kárpát-medence kenyerét gazdagítják.

A találkozó egyébként sem úgy sikerült, ahogy az a forgatókönyvben állt: Szolnok város küldöttsége nem érkezett meg, a helyi televízió stábja igen, és Diószegi László pékmester sem vett végül részt az eseményen. Vákár István végül a szolnoki tévésekkel rázott kezet, nekik adta át – az RMDSZ Kolozs megyei önkormányzati képviselőivel együtt – a több zsák búzát.

"A Kolozs megyei gazdakörnek köszönjük az adományt. Tegnap aratták, ma már itt van, és húszadikán meg is kóstoljuk, hogy milyen lesz a kenyér. Ez egy szimbolikus lehetőség, amibe mindig is belekapcsolódunk" – fogalmazott a megyei tanács alelnöke.

Szolnok városa és a Szolnok Televízió 2011-ben indította útjára hagyományteremtő céllal a Nemzet kenyere – 2013-tól a Kárpát-medence kenyere címet viselő, Szent István király napján megrendezendő programját. Ennek központi eseménye a határokon átívelő összefogással készülő, rekordméretű kenyér megsütése és ünnepélyes keretek között történő megszentelése. Ugyanúgy, mint az elmúlt évben, a szervezők Kolozsvárnak is felajánlották a lehetőséget, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?