Az autósok előtt is megnyitják a Szent László hidat Nagyváradon

Augusztus 15-én megnyitják a gépkocsik előtt is – a gyalogosok jelenleg is használják – a váradi Szent László hidat, melynek felújítását tavaly szeptemberben kezdték el. A híd mellett a Kossuth (Independenţei) utcát is megnyitják az autósok előtt, az ezzel járó forgalmi változásokat pénteken hagyta jóvá a váradi önkormányzat közlekedései bizottsága.

A szintén augusztus 15-én megnyitandó Kossuth utca egyirányú lesz, az autósok csak a Nagyvásártér (December 1. park) felől a híd felé hajthatnak a villamossín mellett, és elvesztik elsőbbségüket a híd előtti kereszteződésnél.

Nagyvárad főterén tavaly december óta – mióta megnyitották a főtér egyetlen gépkocsisávját – csak egy irányban közlekedhetnek a gépkocsik, a Körös (T. Vladimirescu) utca felől a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) utca felé.

A Beöthy Ödön utca Kálvin (Jean Calven) és főtér közötti szakasza szintén egyirányú lesz (a főtér felé), az elsőbbségadás a tér és az Avram Iancu utcák kereszteződésén kötelező. A Kapucinus (Traian Moşoiu) utca főtér és Zárda (Mihai Viteazul) utcák közötti szakasza a Zárda utca felé lesz egyirányú, az elsőbbségadás is ott lesz kötelező.

A Nagyvásártér utcájának Kossuth és Kapucinus utca közötti szakasza szintén egyirányú lesz (az előbbi felé), az elsőbbséget a park és az Kossuth kereszteződésénél vesztik el az autósok. A Pável (Ep. Mihai Pavel) utcát a Kálvin utcáig egyirányúsítják, az elsőbbségüket a Calvin utcai kereszteződésnél veszítik el a gépjárművek. A Kápolna (Rahovei tér Sulyok István és a Teleki (Primăriei) utcák közötti szakasza szintén egyirányú lesz, az elsőbbség a Teleki  utcával való kereszteződésnél vész el.

Elsőbbségük lesz a Körös és a Sulyok István utcák kereszteződésénél kanyarodóknak, a Kálvin utca Beöthy Ödön és a Pável utcák közötti szakasza pedig két irányú lesz, az elsőbbségüket a Beöthy Ödön utcai kereszteződésnél veszítik el a gépkocsik.

A változások kapcsán Florin Birta alpolgármester elmondta, hogy augusztus 15-e után kijelölik majd a Kapucinus és Beöthy Ödön utcai parkolóhelyeket, illetve megvizsgálják, érdemes-e jelzőlámpákat elhelyezni a főtér és a Beöthy Ödön utca kereszteződésénél.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?