Bürokráciacsökkentés: nem kell több hitelesített okirat az iskolai beiratkozáskor

Az oktatási intézmények többet nem kérhetnek hitelesített másolatot a beiratkozáskor, elegendő lesz egy egyszerű fénymásolat az igényelt dokumentumokról – döntött az Oktatási Minisztérium.

A bürokrácia lecsökkentéséhez hozzájáruló lépésről Dacian Cioloş számolt be a Facebook-oldalán, a miniszterelnök ismertette a szaktárca ezt illető határozatát.

 

Cioloş azt írja: az utóbbi időben sok kérdést kapott azt illetően, hogy miként lépnek életbe a korábban beígért, bürokrácia-csökkentő intézkedések. A miniszterelnök megemlítette: a mostani döntés mindössze egyike a kormány hasonló intézkedéseinek.

„Ezek az intézményeknek be kell tartaniuk az ügyintézés egyszerűsítésére irányuló rendelkezéseket. Ennek megfelelően a továbbiakban az oktatási intézményekbe való beiratkozáskor elegendő lesz egy-egy másolat az igényelt dokumentumokról, közjegyzői hitelesítés nélkül” – közölte a kormányfő.

A kormány júniusban fogadott el egy sürgősségi rendeletcsomagot, a bürokráciacsökkentő intézkedések többek között arra ösztönzik a hivatalokat, hogy kevesebb dokumentumot igényeljenek a lakosságtól, gördülékenyebbé tegyék az ügyintézést, a papíralapú ügyintézésről ugyanakkor térjenek át az elektronikus megoldásokra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?