Továbbra is „otthontalan” a Körösvidéki Múzeum

Egy újabb hónappal, augusztus 31-ig hosszabbították meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, illetve a Körösvidéki Múzeum és ennek fenntartója, a Bihar Megyei Tanács közötti bérleti szerződést a megyei önkormányzat kedden megtartott első rendes ülésén.

A határozattervezetből az is kiderült, hogy a múzeum öt helyiséget kiürít a katolikus püspökségnek otthont adó barokk palota bal szárnyában még július végéig, cserébe július 31-től a püspökség egy, a palota közelében lévő ingatlan 14 helyiségét használhatja a közgyűjtemény-raktározás céljára.

Ami a tervezett új múzeumi székhelyet, az egykori királyi hadapródiskolát illeti, a megyei tanács újabb közbeszerzési eljárást írt ki az ott elvégezendő munkálatokra. Amennyiben nem érkezik óvás, elméletileg e hónap 27-én aláírhatják a kivitelezési szerződést.

A barokk palota felújítását uniós lapokból tervezik, és ennek feltétele, hogy más közintézmény ne működjön az ingatlanban, ahol szeptemberben végeznek egy ellenőrzést - derült még ki a határozatból.

Kimaradt?