Az erdélyi politikusok közül csak Kelemen Hunort hívták meg Orbán Viktor vacsorájára

A Kárpát-medencei magyar szervetek vezetőivel vacsorázik péntek este Tusnádfürdőn Orbán Viktor miniszterelnök. Értesüléseink szerint az erdélyi magyar közösséget képviselő politikusok közül csak Kelemen Hunor szövetségi elnök vesz részt az informális találkozón. Tőkés László ezúttal is lemaradt a meghívottak listájáról.

A magyar kormányfő hagyományos módon beszédet tart a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) utolsó előtti napján, szombaton. Hagyománnyá vált az is, hogy Orbán Viktor előtte együtt vacsorázik a felvidéki, délvidéki, kárpátaljai és erdélyi magyar politikai szervezetek vezetőivel. A találkozón rendszerint a Kárpát-medencei magyarság problémái, aktuálpolitikai kérdések kerülnek terítékre.

Újdonság, hogy az erdélyi magyar politikai szervezetek vezetői közül Orbán Viktor idén csak Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét hívta meg a vacsorára. Tőkés Lászlónak nem jutott szék, a fideszes EP-képviselőt tavaly sem invitálta meg a magyar kormányfő az informális találkozóra.

A szövetségi elnök egyébként tavaly és idén sem volt jelen meghívottként Tusványos rendezvényein. A táborban zajló pódiumbeszélgetéseken ezen a héten szép számban vettek részt vezető RMDSZ-politikusok és önkormányzati vezetők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?