Egy hét múlva startol az EU Tábor

Tizenharmadik alkalommal szervezi meg az EU Tábort a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia. Idén július 27 és 31. között, újult helyszínen zajlik majd: a zeteváraljai Natur Air Park ad otthont az „A fiatalok Európája” mottóval szervezett tábornak.

 Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke szerint a minden évben több száz fiatal számára találkozási pontot jelentő EU Táborban az eddigiekhez hasonlóan idén is az aktuális európai problémákra fektetik a hangsúlyt. "A fiatalok, ifjúsági szervezetek és az Európai Unió kapcsolatát szeretnénk taglalni. Úgy gondolom, nagyon fontos ezzel a témakörrel foglalkozni, hiszen ahogy a brexit kapcsán is láthattuk a fiatalok nagy számban a EU mellett döntöttek, ami nem jelent mást, mint azt, hogy a fiatalok Európáját éljük" – fogalmazott.

Az egyik fő téma a 2016-os helyhatósági választások lesz, a választások során tisztséget elnyert fiatal polgármesterek, illetve olyan képviselők lesznek a tábor meghívottjai, akik az önkormányzati munka kihívásairól mesélnek majd. Ugyanakkor, a jelenleg Európában zajló események is fontos szerepet kapnak, hiszen például a brexit is terítéken lesz.

A tavaly elindított nagy népszerűségnek örvendő tabu sarok idén is szerves része lesz a tábornak, a résztvevők kényes témákat boncolgató személyes történeteket hallgathatnak meg. A tábor meghívottja lesz Gombola András, akik évekig hajléktalan volt, ennek a létnek a viszontagságairól mesél majd, Juhász Anita a napjainkban egyre jobban elterjedő virtuális zaklatás témakörét járja körül, valamint Szabó Zoltán, Kobra, aki az elkényelmesedett fiatalokat komfortzónájából próbálja meg kirázni az európai biciklitúrájának élménybeszámolójával.

Az öt napos tábor a színvonalas előadások mellett számos szórakozási lehetőséget is nyújt majd a résztvevőknek. Esténként erdélyi fiatal DJ-k szórakoztatják majd a fiatalokat, valamint a kolozsvári Beerpong Egyesület  által szervezett csapatjátékokon is részt vehetnek az érdeklődők.

A szervezők idén körülbelül 350 résztvevőre számítanak, a tábor programját a hivatalos honlapon lehet megtekinteni, egyéb híreket, információkat a Facebook-oldalon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?