Véget ért a tizenkettedik EU Tábor Marosfőn

A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia Alapítvány idén 12. alkalommal szervezte meg az EU Tábort. A marosfői rendezvényen 200 résztvevő, több mint 30 előadáson vett részt.

A július 7-12. között megszervezett tábor a bevándorlásra, az aktuális európai problémákra, illetve a romakérdésre fektette a hangsúlyt. Az ötnapos rendezvény során a jelenlevők több mint 30 szakmai előadáson, kötetlen beszélgetésen, szabadidős programon vettek részt. A megújuló táborban kiállításra került Kása Béla fotográfus galériája, valamint Jakab Hunor Művészeti Tanodájának festményei is.

A tábor programjában szerepelt Roma Nap, kisebbségek helyzetét taglaló blokk és olyan egység is, ahol politikusok beszéltek a politikáról. Az újításnak számító Tabusarokban a homoszexualitás, a drogproblémák, a fogyatékkal élők és a női jogok a 21. században témaköre került előtérbe.

Az idei csapatjátékban a táborozók civilszervezeteket alapítottak, melyeknek meghatározták céljait, vízióit, és éves programtervet is készítettek. A győztes csapat a MIJÁRT (Mindenkinek Jár a Tanulás) lett, tagjai egy Winkler Gyula és Sógor Csaba európai parlamenti képviselők által felajánlott brüsszeli kiránduláson vehetnek részt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?