Egyre kevesebbet tévéznek a britek, főleg a fiatalok

Több mint negyedével csökkent 2010 óta a 25 év alatti britek tévézéssel töltött ideje - számolt be róla a BBC News egy új felmérés alapján.

A 16-24 évesek és a gyerekek 27 százalékkal kevesebbet tévéznek, mint 2010-ben, az 55-64 éves korosztály körében azonban csak 5 százalékkal esett vissza a tévénézés - állapította meg az Ofcom  kutatása. A jelentés rámutatott, hogy a fiatalabb és idősebb nézők tévézési szokásai között egyre szélesebbre tágul a szakadék.

A 16-24 évesek egyre inkább a fizetős filmrendelés felé fordulnak, az összes tévézéssel töltött idejük egyharmadát ezek a tartalmak teszik ki. A napi tévézés 36 százalékát töltik élő műsorok nézésével, ez két év alatt szintén 14 százalékos visszaesést jelent.

A jelentés szerint az utóbbi években általános csökkenés tapasztalható a tévézésben: a brit nézők 26 perccel kevesebbet töltenek a képernyő előtt, mint 2010-ben. Tavaly egy átlagos néző naponta három órát és 26 percet tévézett.

Az Ofcom felmérése alapján az emberek a tévézéssel töltött idejük több mint felében még mindig a brit közszolgálati csatornák műsorait nézik. Négy nézőből három elégedett a közszolgálati csatornák által sugárzott műsorokkal.

Kapcsolódók

Kimaradt?