Munkaügyi miniszter: változások lesznek szociális juttatások odaítélésében

Meg kell változtatni a szociális juttatások odaítélésnek procedúráját - jelentette ki Dragoş Pîslaru kedden, a közigazgatás reformjáról szóló konferencia második napján.

A munkaügyi miniszter szerint erre azért van szükség, mert akad olyan nem látó ma Romániában, aki gépjárművezetői jogosítvánnyal rendelkezik. Tájékoztatása szerint jelenleg 5,4 millió személy részesül valamilyen formában szociális juttatásban, kedvezményben.

A tárcavezető rámutatott, a szociális juttatások kifizetési és felügyeleti megyei ügynökségei (AJPIS) csak a megküldött dokumentumokat látják, hogy a kérelmező milyen alapon és jogon szeretne kedvezményt, azt a polgármesteri hivataloknak kell ellenőrizniük. Dragoş Pîslaru elmondta, elsősorban az önkormányzatok szociális osztályát kell erősíteni. "Nincs pénzünk, és ami van, azt is rosszul költjük el" - jegyezte meg a miniszter.

Dragoş Pîslaru elmondta, a következő hat hónapban megpróbálnak rendet tenni az odaítélés procedúrában, ehhez első lépésként az adatbázist veszik górcső alá, hogy ellenőrzéseket tudjanak eszközölni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?