Az RMDSZ reméli, szombaton megalakul a Bihar megyei tanács

Az RMDSZ reméli, szombaton megalakul a Bihar megyei tanács - mondta a Maszolnak Pásztor Sándor, az RMDSZ Bihar megyei tanácselnök-jelöltje. Szombat reggelre ismét összehívták az alakuló ülést.

Mint arról már beszámoltunk, az első, szerdára összehívott alakuló ülést nem sikerült megtartani, mert a Nemzeti Liberális Párt 17 tanácstagja nem jelent meg, így hiányzott a szükséges kétharmados többség. Claudiu Pop kormánybiztos akkor bejelentette, hogy szombatra ismét összehívják a testületet, és amennyiben az ülés ismét meghiúsul, a közigazgatási törvény értelmében időközi választásra kerülhet sor.

„Az RMDSZ-frakció megjelenik szombaton, reményeink szerint ott lesznek a többiek is, és megtarthatjuk az alakuló ülést” – mondta a Maszolnak a mandátumot szerzett Pásztor Sándor, aki nem kívánta kommentálni a szerdai eseményeket.

Nem hivatalos információk szerint a liberálisok valószínűleg szombaton is távol maradnak, megvárják a harmadik felvonást, így egyelőre kérdéses, hogy megalakul-e második nekifutásra a Bihar megyei tanács.

Kapcsolódók

Kimaradt?