Beiktatták Bognár Leventét, Arad alpolgármesterét

Beiktatták Bognár Leventét, Arad alpolgármesterét. Az új összetételű helyi tanács csütörtökön tartotta alakuló ülését az aradi városházán.

A mandátumok igazolása és az eskütétel után a testület tagjai közül választották meg a két alpolgármestert. Bognár Levente és Călin Bibarț korábbi prefektus 14-14 voksot kapott, szemben az ellenzék által javasolt Adrian Todorral és Ionel Ciupével (8, illetve 9 szavazat).

A június 5-i helyhatósági választásokon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjét, Gheorghe Falcăt választották újra polgármesternek (ez a negyedik mandátuma), és a 23 tagú közgyűlésben is enyhe többséget, 12 helyet szerzett a PNL. Az ellenzékbe szorult Szociáldemokrata Pártnak (PSD) 7 tanácsosa van, és a maga oldalára állította a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) a képviselőjét, valamint – legalábbis az alpolgármester-választáson leadott voksok számát tekintve – Marin Lupaş független tanácsost. A nemzeti liberálisok a két szavazattal rendelkező RMDSZ-t hívták meg koalícióba, cserébe felajánlották az egyik alpolgármesteri tisztséget.

Az RMDSZ másik képviselője a testületben Szabó Mihály, a megyei szervezet volt ügyvezető elnöke, akik azelőtt az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezetet irányította.

Az ötödik alpolgármesteri mandátumát kezdő Bognár Levente érdeklődésünkre elmondta, reméli, mielőbb felépül a közelmúltban szenvedett balesetéből, és végre teljes értékű munkát végezhet.

Kapcsolódók

Kimaradt?