FRISSÍTVE: Elgázolták Bognár Leventét, Arad alpolgármesterét

Gyalogátjárón elgázolta egy autó szerda este Arad alpolgármesterét. Bognár Leventének eltörött az orrcsontja, a jobb válla és a jobb térde is megsérült. Még aznap este megműtötték.

A baleset az alpolgármester lakásához közel történt, a Kogălniceanu utcai gyalogátjárón. Bognár Levente csütörtökön a Maszolnak elmondta, a vétkes sofőr azzal szabadkozott, hogy elvakította a napfény.

„A sofőr a zebránál megállt, mert előttem mentek át valakik a gyalogátkelőn. Nem vette észre, hogy már én is a zebrán vagyok, és gázt adott. Utólag azzal magyarázkodott, hogy a napsütéstől nem látta, hogy még valaki van előtte. Szerintem elbámészkodott” – idézte fel a történteket. Az alpolgármester megjegyezte, azon a helyszínen gyakoriak a balesetek.

Bognár Leventét kórházba szállították, és megműtötték az orrát. Elképzelhető, hogy a vállán is meg kell majd műteni. Ha azonban erre nem lesz szükség, akkor reményei szerint már pénteken hazaengedik. Egyébként már csütörtökön is dolgozott, aláírásra váró papírokat vittek be hozzá a kórházi ágyához a polgármesteri hivatalból.

A törvényeknek megfelelően a kórház értesítette a rendőrséget, amely hivatalból elindította az ügy kivizsgálását. A vétkes sofőr ellen ügyészségi eljárás indult gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával.

Kapcsolódók

Kimaradt?