Beiktatták hivatalába Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármestert

Beiktatták tisztségébe a szatmárnémeti városi tanács alakuló ülésén Kereskényi Gábor polgármestert és a helyi tanácsosokat, az eseményen ugyabnakkor a két alpolgármestert is kijelölték.

Kereskényi Gábor köszönő beszédében elmondta, hogy itt az ideje félretenni a helyi politikai csatározásokat. Mindenki szeme előtt egy cél kell lebegjen, mégpedig a város fejlődése. „Szatmárnémeti egy fejlődőképes város lehet, ahol a fiatok otthonra lelnek és dolgozhatnak. A választásoknak vége, mostantól a közös cél elérése kell a törekedjünk, amely Szatmárnémeti jólétét jelenti. Fejlődést csak úgy tudunk elérni, ha összedolgozunk. Meg kell adjuk a tiszteletet a megyének, a városnak és persze egymásnak is” —mondta a polgármester.

Az alpolgármesterek a Nemzeti Liberális Párt (PNL) tanácsosai közül kerültek ki. Az alakuló ülésen a 21 jelenlévő tanácsos szavazatai alapján ezen tisztségeket mától Feher Doina és Adrian Albu töltik be.

A városi tanácsban 10 tanácsosa van az RMDSZ-nek, 7 a PSD-nek, valamint 3-3 helye a PNL-nek és az ALDE-nak. A 23 tanácsos közül ketten nem jelentek meg a gyűlésen, egyikük a volt polgármester Dorel Coica.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?