Coica gratulált Kereskényinek, és az egyik román ellenjelöltet okolja a vereségért

„Nagy pofot kaptunk a választóktól” – jelentette ki a szatmárnémeti polgármesteri szék elvesztése utáni első nyilatkozatában Dorel Coica.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje szerint vereségét elsősorban a román szavazók távolmaradása okozta. Coica gratulált legyőzőjének, az RMDSZ-es Kereskényi Gábornak, amiért sikerült mozgósítania szavazótáborát.

A polgármester ugyanakkor az ALDE jelöltjét is okolja a kudarcáért. Szerinte Adrian Ştef félretájékoztatta és megosztotta a román szavazókat. „Azt híresztelte rólam, hogy nem indulok a választásokon állítólagos egészségügyi problémáim miatt, és őt támogatom” – részletezte Coica, aki helyi tanácsos lesz a következő négy évben.

A polgármester nem zárja ki, hogy a PSD tárgyalni az RMDSZ-szel az egyik polgármesteri székről. A helyi tanácsban az RMDSZ és a liberálisokkal együtt többséget alkotnak, ám bizonyos határozatok elfogadásához kétharmados többség szükséges. „A PSD-s tanácsosokkal együtt meglenne ez a többség. Várjuk, hogy az RMDSZ megkeressen minket” – mondta Dorel Coica.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?