Ujjongva üdvözölte csapata Kereskényi Gábor győzelmét Szatmárnémetiben

Kereskényi Gábor lesz a következő négy évben Szatmárnémeti polgármestere. Az RMDSZ jelöltje győzelmének köszönhetően négy év kiesés után ismét magyar vezetője van a városnak.

A győzelmét bejelentő hétfő hajnali sajtótájékoztatón a fiatal politikus megköszönte a választóknak a szavazatokat, továbbá az őt támogató csapat munkáját. A szatmárnémeti RMDSZ-székházban a jelenlévők ujjongva fogadták szavait.

Kereskényi elmondta, hogy a vasárnapi szavazás nagyon fontos volt mindenkinek, nem csak a politikusoknak, hanem a Szatmár megye minden lakosának. „A szatmáriak egy más fajta polgármesterre adták a voksukat. A tisztséget nem titulusként, hanem felelősségként fogja kezelni” – fogalmazott Kereskényi.

A Szatmár megyei RMDSZ elnöke, Pataki Csaba várhatóan a megyei tanács elnöke lesz a következő két évben. A politikus megköszönte a jelenlévőknek a támogatást. Hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a megye és a város továbbra is csapatként működjön együtt. „Nincs a város megye nélkül, a megye pedig város nélkül” – jelentette ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?