Orvosi műszerekből kapott nagy értékű adományt a tasnádi kórház

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház tasnádi részlegét hatalmas összegű adománnyal lepte meg egy németországi vállalat. A korszerű műszerek összértéke eléri a 25 ezer eurót.

A Szatmár megyei Tasnádról elszármazott, jelenleg Németországban élő Karl Galos közbenjárása révén a Heinen&Lowenstein német vállalat modern orvosi műszereket adományozott a tasnádi kórháznak. Az egészségügyi intézmény egy inkubátorral, két mobil oxigénterápiás műszerrel, valamint négy, az életfunkciókat megfigyelő monitorral, és egy az újszülött kori sárgaságot kiszűrő bilirubin szintet mérő szerkezettel bővült. Ez utóbbi eszközzel egyszerűbb lesz kiszűrni a születést követően a normális és a kóros sárgaság közötti átmenetet, szúrás nélkül. Ezt a bonyolult vizsgálatot eddig kizárólag vérvétellel tudták elvégezni.

„Biztosak vagyunk abban, hogy az új egészségügyi műszerek segítségével sokkal szakszerűbb ellátást tudunk majd biztosítani a tasnádi pácienseknek” — nyilatkozta Nagy Tünde gyerekgyógyász főorvos, aki a Szatmár Megyei Kórház tasnádi részlegének küldöttségével, Ludwig Csillával és dr. Dohi Lóránddal részt vett az adományátvételen Németországban.

Az ünnepélyes átadást, melyen Karl Galos is jelen volt a Heinen&Lowenstein vállalat székhelyén Bad Ems városában tartották.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?