Biharban az RMDSZ csak a megyei tanácsi tisztségekért alkudozhat

A nagyváradi helyi tanácsban nem, csak a megyei tanács esetében szorul az RMDSZ támogatására a Nemzeti Liberális Párt. El is kezdik a tárgyalásokat egy stabil koalíció létrehozásáról – közölte csütörtökön Ilie Bolojan polgármester.

A nagyváradi tanácsban sikerült megszereznie a kétharmados többséget a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL), a Bihar megyei önkormányzatban nem (17 PNL-s tanácsos lesz a 35 tagú testületben). Ezért a PNL csak az megyei tanácsban kialakítandó koalíciós többségről folytat tárgyalásokat az RMDSz-szel – mondta pénteken Ilie Bolojan újraválasztott nagyváradi polgármester, aki Mircea Mălannal, a megyei tanácsi listavezetővel tartott sajtótájékoztatót.

A polgármester egyelőre nem válaszolt arra az újságírói kérdésre sem, hogy tárgyalnak-e nagyváradi alpolgármesteri tisztségről az RMDSZ-szel. Mindössze annyit mondott, hogy az egyik alpolgármestert jövő keddi gyűlésükön nevesítik. Arra a kérdésünkre, hogy mikor derülhet fény a másik alpolgármester személyére, csak azt ismételte el, hogy kedden gyűlést tartanak. Később egyetlen, esetleges RMDSZ-es alpolgármesteri tisztségre, vagy Huszár István kinevezésére vonatkozó kérdésre sem válaszolt.

Ami a közeljövőt illeti Bolojan szerint a lakosság napi gondjaival és az uniós pályázatok előkészítésével egyaránt foglalkoznia kell az új városvezetésnek. A PNL egyébként Nagyváradon 83,7 ezer lejt költött kampányra, többek között húszezer naptárat és 85 ezer meghívót nyomtattak, írott és elektronikus médiában megjelenő reklámokra 20,3 ezer lejt költöttek, az online népszerűsítésre pedig 25,2 ezer lejt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?