Két helyet veszített az RMDSZ a nagyváradi helyi tanácsban

Az RMDSZ nagyváradi helyi tanácsban elvesztett két mandátumot, a Bihar megyei önkormányzatban pedig megőrizte a hét mandátumát – derül ki a végleges választási eredményekből.

Hét helyet szerzett az RDMSZ Bihar megyében a megyei önkormányzatban, nem változott tehát a tanácsosok száma az előző négy évhez képest. Az RMDSZ színeiben Pásztor Sándor mellett Szabó István nyugdíjas mérnök (a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség jelöltje), Szoboszlai-Gáspár István lelkipásztor (a Királyhágómelléki Református Egyházkerület jelöltje) Boda Gergő (ifjúsági szervezetek) Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes (pedagógusszervezet Grim András (szórványtelepülések) és Péter I. Zoltán nyugdíjas újságíró, helytörténész (civil szervezetek) került be az „összefogás listájáról” a megyei önkormányzatba.

A Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) 17, a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) kilenc, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) pedig két tanácstagja lesz a 35 fős testületben.

A nagyváradi tanácsban két helyett vesztett az RDMSZ, négy önkormányzati képviselője lesz: Huszár István, Kecse Gabriella, Kirei Melina és Kis Gábor. A PNL-nek kétharmados többsége, 18 tanácsosa lett, a PSD öt helyet szerzett meg.

Bihar megye 101 települése közül 23-nak RMDSZ-es, 46 PNL-s és 29 PSD-s polgármestere lett, egy független jelölt győzött valamint a Csehek és Szlovákok Szövetsége és az ALDE is elnyert egy-egy polgármesteri helyet.

Kapcsolódók

Kimaradt?