Több női polgármesternek szavazott bizalmat az erdélyi magyarság

Az önkormányzati választás eredményei alapján kettővel több női polgármestere lesz az RMDSZ-nek, mint az előző mandátum során, így összesen 5 településen választotta meg vezetőjeként a helyi közösség az RMDSZ Nőszervezetének jelöltjét.

A Szilágy megyei Szilágybagoson Marina Ida, Bihar községben Nagy Gizella, a kolozs megyei Bálványosváralján Mureșan Ildikó folytatja az elkezdett munkáját, míg a Fehér megyei Székelykocsárdon Csegezi Edit-Zsuzsanna, illetve az Arad megyei Kisiratoson Korondi-Józsa Erika személyének szavaztak bizalmat a szavazók.

"Az RMDSZ Nőszervezetének kiemelt céljai között szerepel a döntéshozatalban résztvevő nők számának növelése, valamint a hölgyek ez irányú szerepvállalásának bátorítása. Tevékenységünk eredményeként a Szövetség újratervezésének keretén belül idén több hölgy vállalta a megmérettetést az önkormányzati választások alkalmával, és a hölgy polgármesterek számának növekedése azt bizonyítja, hogy a helyi közösségek értékelik a nők munkáját és odaadását, továbbá megfelelően felkészültnek tartják őket a polgármesteri tisztség betöltésére" – fogalmazott Biró Rozália.

Az RMDSZ Nőszervezetének elnöke külön megemlítette Székelykocsárdot, hisz nagy elismerés, hogy 26 év után először egy nő személyében választottak magyar polgármestert a településen. "Ugyanakkor a Kolozsváron elért eredmény is arról tanúskodik, hogy a magyar közösség meg tud bízni egy nő tudásában és tapasztalatában, és reméljük, hogy Horváth Anna az elkövetkező négy évben is folytatni tudja alpolgármesteri tevékenységeit" – fogalmazott Biró.

Ezt követően gratulált a mandátumot szerzett hölgyeknek, sok sikert és kitartást kívánva nekik: "Az RMDSZ Nőszervezete a továbbiakban is minden rendelkezésre álló eszközével támogatja a döntéshozatal különböző szintjein jelen levő hölgyeket, annak érdekében, hogy törekvéseik által szebbé és jobbá tudják tenni a helyi közösségek mindennapjait. Továbbá büszkék vagyunk minden nőre, aki jelöltként vagy másként hozzájárult az önkormányzati választások sikeréhez, és ezúton is köszönjük nekik a befektetett munkát, energiát és lelkesedést."

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?