Fogadj örökbe egy UNTOLDost

Egy 34 éves fiatalember ötlete nyomán indították be Kolozsváron a Fogadj örökbe egy UNTOLDost akciót. A kampány célja: 8 ezer szálláshely összegyűjtése a fesztiválozók részére a couchsurfing oldal segítségével.

Mihai Huțanu ötlete, hogy bárki fogadhat vendéget az UNTOLD ideje alatt, a szálláslehetőségek óriási igényére született, kezdeményezése pedig nagy hullámot kavart a Facebookon.

"2015-ben az Európai Bizottság Kolozsvárt Európa legbarátságosabb városának nevezte ki. A kolozsváriak több mint 90 százaléka szívesen fogadja a külföldieket, és úgy gondolja, hogy könnyen beilleszkednek a közösségbe. Ebből az ötletből kiindulva eljött az ideje, hogy ezt be is bizonyítsuk. A Fogadj be egy UNTOLDost kampány célja 8000 szálláshely összegyűjtése a couchsurfing oldal segítségével. Az európai fővárosok között Amszterdam áll az első helyen a couchsurfing oldalon, a lakosság 3,3 százaléka tud ingyenes szálláshelyet biztosítani a látogatók számára. Kolozsvár jelen pillanatban csak 1,2 százaléknál tart. Kampányunk célja: elérni az első helyet Európában" - olvasható a kampány szervezőinek közleményében.

Itt nézheti meg, hogyan kapcsolódhat be a programba.

Az UNTOLD fesztivált idén augusztus 4-7. között szervezik meg.  A színpadon több mint 150 nemzetközi művészt láthatunk, többek között olyan neveket, mint DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, AFROJACK, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO, FAITHLESS, PAROV STELAR, Chase and Status DJ Set, Dannic, Dubfire Live: Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre, James Arthur, Jamie Jones, Jeru the Damaja, Kwabs, Lost Frequencies, Mazde, Nahko and Medicine for the People, Netsky DJ Set, Pendulum & Verse DJ Set, Route 94, Rudimental DJ, Sasha, Scooter, Sharam, The Asteroids Galaxy Tour, Y'akoto. Az UNTOLD a 2015-ös European Festival Awards-on (Hollandia, Gröningen) megkapta a BEST MAJOR FESTIVAL díjat. Ezenkívül az IAA (Romániai Nemzetközi Reklámügynökség), a hazai marketing és kommunikációipar legnagyobb képviselője a 2015-ös Év Brandje címmel tüntette ki az eseményt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?