Kereskényi Gábor: tisztességes vagy korrupt városvezetés kell Szatmárnémetinek?

„Vasárnap a szatmáriak arról döntenek, hogy egy fiatal, tisztességes, szatmári polgármesterük legyen, vagy marad a korrupt PSD-és polgármester” – mondta Kereskényi Gábor szerdán tartott kampánykiértékelő sajtótájékoztatóján.

A polgármesterjelölt az elmúlt három hét tapasztalatairól, tanulságairól és a kampány során a megkérdezett lakosok visszajelzéseiről számolt be. Elmondása szerint több mint 300 utcát kerestek fel a tanácsosjelöltek és az önkéntesek kíséretében, többek között a város piacaira is, ahol a lakosokkal beszélgetéseket követően arra a következtetésre jutottak, hogy az RMDSZ városfejlesztési tervei 90 százalékban megegyeznek a szavazók elvárásaival. Bár a kampány alatt kritikát is kaptak, mint Kereskényi fogalmazott az RMDSZ nyolc éves városvezetése alatt sem volt minden fenékig tejföl, viszont abban mindenki megegyezett, hogy összehasonlíthatatlan az elmúl 4 év romboló városvezetésével.

 „Szatmárnémeti összes piacán ott voltunk, az ócskasortól kezdve az autópiacig. Elmondták: minden piac felújításra szorul, de nem olyan munkálatokat szeretnének, mint amilyenek a Szamos-piacon történtek, vagy akár a Carpați lakónegyedben, ahol jelen pillanatban is, ha esős idő van, befolyik a víz, jó idő esetén pedig süt rá a nap az árusokra, hanem normális körülményeket szeretnének” — mondta Kereskényi. A legtöbb helyen arra panaszkodtak a lakosok, hogy járhatatlanok vagy befejezetlenek a járdák és az utak, a lakónegyedekből zöldövezetek és a játszóterek hiányoznak.

A legfontosabb tanulságként azt emelte ki Kereskényi Gábor, hogy a szatmáriak meghallgatták őt a kampány során, egyetértettek vele, ugyanakkor elmondták miben kell változtatni. Kiemelte továbbá azt is, hogy az RMDSZ volt az párt, amely a kampány alatt a programja és városfejlesztési elképzeléseinek bemutatásával, a szatmáriak gondjaival, bajaival foglalkozott. Arra kér mindenkit, hogy higgyenek a saját szemüknek, hallgassanak a szívükre és úgy menjenek el szavazni.

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?