Magyar polgármester került az Arad megyei Gyorok élére

A választások előtt növelte polgármesterei számát az RMDSZ Arad megyében: Lőrincz István lett a megbízott gyoroki polgármester.

A június 5-i helyhatósági választásokon győztes új polgármester beiktatásáig és az új helyi tanács megalakulásáig az RMDSZ-es Lőrincz István látja el a polgármesteri teendőket Gyorokon – tudtuk meg Péró Tamástól, az RMDSZ Arad megyei ügyvezető elnökétől.

Az elöljárói szék azután üresedett meg, hogy az eddigi polgármestert, Corneliu Popi Morodant április végén az Arad megyei prefektus felfüggesztette tisztségéből, mivel a szociáldemokrata politikus a Nemzeti Liberális Párti színeiben jelöltette magát újra, így a törvény szerint elveszítette mandátumát.

Az arad-hegyaljai nagyközségben a korábbi alpolgármester lemondott, így a képviselőtestület tagjai az egyetlen RMDSZ-es tanácsost ruházták fel a polgármesteri jogkörökkel. Lőrincz István a 2008–2012 közötti ciklusban alpolgármestere volt Gyoroknak.

Arad megyében további öt településen van polgármestere az RMDSZ-nek, négy helyen pedig alpolgármestere. A június 5-i helyhatósági választásokon ezeket a tisztségeket szeretné megőrizni, ideális eseten újabbakkal bővíteni a magyar érdekvédelmi szervezet.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?