Sánta Imre szerint nem jó irányba halad az EMNP

Nem tartja alkalmasnak az EMNP jelöltjét Kézdivásárhely polgármesteri tisztségére a párt korábbi háromszéki képviselőjelöltje, az EMNT volt sepsiszéki elnöke, Sánta Imre. A Mikó Imre Kollégium visszaszolgáltatása elleni tiltakozássorozat ismert alakja a Székely Hírmondónak adott interjút a választások előtt.

A bikfalvi református lelkész elöljáróban elmondta: az EMNT-ből azért lépett ki, mert akkora befolyást próbált magának szerezni a civil mozgalmon belül az EMNP, hogy ez számára vállalhatatlan volt. Ugyanakkor az elmúlt négy évben alaposan megváltozott a véleménye az EMNP-ről és az EMNT-ről. Szavai szerint nem tart jó irányba a Néppárt.

„Az ellenzéki kontrollra mindig szüksége van a társadalomnak, a politikai történéseknek, de pillanatnyilag azt látom, hogy a jelenlegi ellenzék képtelen ennek eleget tenni. Folyamatosak a személyi ellentétek, hiányolom a csapatmunkát, a konstruktív tevékenységet” – fejtette ki.

Sánta Imre szerint az EMNP folyamatosan keresi önmagát, szalad az események után, és nem látja azt, hogy a Néppárt hosszabb távú stratégia mentén képes lenne cselekedni. Ugyanakkor az MPP is elveszítette azt az identitását, amivel indult, miközben az RMDSZ változatlanul erős Háromszéken, több lábon áll. „Antal Árpád személyében olyan vezetője van Sepsiszentgyörgynek, akinek munkájára elismeréssel tekintek” – jelentette ki a megyeszékhely polgármesteréről.

A kézdivásárhelyi választási kampányról elmondta: az ellenzék részéről többre lenne szükség a választói bizalom elnyeréséhez, mint az állandó kötözködés, a negatív kampány. Szavai szerint Bokor Tibor jelenlegi RMDSZ-es polgármestert remek pedagógusnak tartja, politikusként nem ismeri. Az EMNP jelöltjéről, Johann Taierlingről azonban nincs jó véleménye.

„Volt alkalmam megismerni személyesen, mert együtt kellett volna dolgoznunk. Úgy gondolom, Kézdivásárhely többet érdemel egy Johann Taierling kaliberű polgármesternél, akit már a jelleménél fogva sem tartok alkalmasnak erre a tisztségre. Nem török pálcát fölötte, neki is vannak jó tulajdonságai, de nincsenek meg azok a kvalitásai, amelyek feljogosítanák Kézdivásárhely vezetésére. Csak egy példát mondok erre: szinte nem volt olyan megbeszélésünk, közösen szervezett esemény, ahonnan ne késett volna akár órákat is – ez nekem az esetlegesség, a megbízhatatlanság fogalmát juttatja eszembe” – mondta Sánta Imre.

Kapcsolódók

Kimaradt?