Markó Attila: nem foglalkozom Sánta Imrével

„Minden egyes, az EMNP jelöltjeire leadott szavazat román mandátumban fog visszaköszönni, függetlenül attól, hogy Sánta Imre, Toró T. Tibor vagy akár Zatykó Gyula az a jelölt" – jelentette ki a maszol.ro-nak kedden Markó Attila.

A kisebbségügyi államtitkártól – akit a Mikó-perben három év letöltendő börtönre ítéltek első fokon – azt kérdeztük: miként kommentálja, hogy a sepsiszentgyörgyi képviselői választókerületben ellenfele lesz a Székely Mikó Kollégium újraállamosítási kísérlete ellen 57 napos tüntetést szervező Sánta Imre református lelkész.

Mikó-ügyről csak a kampány után

Markó elmondta, maga is kedden értesült Sánta Imre indulásáról, miután az Erdélyi Magyar Néppárt bemutatta a háromszéki jelöltjeit.markoattila

„Ki-ki a saját tükrével szemben ülve elemezze a tettének a helyességét és a hitelességét. Sánta Imre indulása legfennebb Sánta Imrének okozhat értelmezési problémákat és jelenthet a média számára pikantériát. Én ugyanúgy fogok a kampányban viselkedni, ahogy viselkedtem volna, ha nem Sánta az ellenjelöltem. Vagyis nem érdekelnek az ellenjelöltjeim" – magyarázta.

Azt mondta: a kampányban nem kíván a Mikó-üggyel foglalkozni, Sánta Imre indulásának vonatkozásában sem. „A kampány után esetleg visszatérhetünk erre az ügyre" – tette hozzá.

Az emberek közt kampányolna

Tervei szerint az RMDSZ sepsiszentgyörgyi képviselőjelöltje az emberek között szeretné tölteni a kampányidőszakot. „Szeretek az emberek közé vegyülni, boltban beszélgetni, kávéházakba betérni" – fogalmazott.{loadposition mnk}

Kérdésünkre elmondta, az első visszajelzések alapján úgy érzékeli: a sepsiszentgyörgyiek nem idegenkednek attól, hogy az RMDSZ jelöltje nem a város szülöttje. „Sokan felismernek, megállítanak az utcán. Nyilván, nem vindikálhatok magamnak akkora népszerűséget, mint amilyen az Antal Árpádé, de nem is érzem úgy, hogy a polgármester népszerűségével kell versenyeznem" – magyarázta.

Kimaradt?