CNA

Tízezer lejre büntették a manéléket sugárzó tévét az obszcén zenevideók miatt

Hatalmas pénzbírságot szabott ki az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a mulatós zenét sugárzó Taraf TV-re túlságosan lenge öltözetű nőket felvonultató, obszcén szövegű videoklipek miatt.

A CNA 10 ezer lejre büntette a csatornát, amiért január 20-27. között gyerekek számára is elérhető (esetenként reggeli) órákban sugárzott a törvény szerint korhatáros engedélyhez kötött felvételeket. Az audiovizuális tanács azt kifogásolta, hogy az említett időszakban olyan, tévesen "Nagykorúak felügyelete mellett ajánlott" besorolású zenevidó ment a csatornán, amelyben erotikus tánc, szexuális aktust szuggeráló fenék- és csípőmozgatás, a női és férfi intim testrészek voltak láthatóak. Az egyik kifogásolt klip az alábbi volt:

A Taraf TV kihágását súlyosbította, hogy a kifogásolt dalok szövege és üzenete a prostitúciót és fizikai bántalmazást elfogadhatónak állította be. A 10 ezer lejes bírságot nagy többséggel szavazta meg keddi ülésén a CNA. Két éve, 2014 februrárjában egyébként az audiovizuális tanács a csatorna megszüntetését fontolgatta a vulgáris zenevideók sugárzása miatt.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?