Prioritásának tekinti a parkok és játszóterek felújítását Soós Zoltán

A jelenlegi gyakorlat helyett, a lakótelepi infrastrukturális beruházásokat arányosan kell elosztani Marosvásárhely területén. Az önkormányzat egyetlen lakónegyedben sem hanyagolhatja el a fejlesztéseket – szögezte le hétfőn Soós Zoltán a Szabadság utcai lakossági fórumon.

A független polgármesterjelölt délelőtt találkozott a környék lakosaival, akik többek között sérelmezték, hogy a környéken a zöldövezet kárára építettek parkolókat, de a parkok nincsenek megfelelően karbantartva, nincsenek játszóterek és az utcák egy része kátyús, felújításra szorulnak.

„A parkok, játszóterek felújítását prioritásnak tekintem. A lakótelepi sportpályák számát is növelni kellene, mert fontos, hogy a lakhelyhez közel legyen sportolási lehetőség mindenki számára. Figyelni kell arra, hogy ne csak a belvárosban, hanem a lakótelepeken is rendezettek legyenek a közterületek. A parkokba és az utak mentén több szemetesládát kell kihelyezni, és ezeket rendszeresen ki kell üríteni. Fel kell újítani az eddig elhanyagolt utakat, és a zöldövezetek megkímélésével kell megoldani a parkolóhelyek problémáját” – hangsúlyozta Soós Zoltán.

Hozzátette a következő napokban is lakossági fórumokon találkozik az érdeklődőkkel. Kedden délelőtt 11.00 órától a Kárpátok sétányán, a Május 1 strandnál várja a környékbelieket, hogy beszélgessenek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?