Szilágyi Róbert: élhető Szilágyságot akarunk a jövő nemzedéknek is

A szilágysámsoni falugyűlésen vett részt vasárnap Szilágyi Róbert István, az RMDSZ Szilágy megyei tanácsosi jelöltlistájának vezetője.

„Pozitívan hat az egész közösségre, hogy Szilágysámson község a fejlődő településeink közé tartozik, és Bántó Zoltán Szilágy megye legfiatalabb polgármesterjelöltje. Példaként szolgál minden generáció számára, hogy jelöltünk fiatalként megtalálta a helyét a közösségben, és arra biztatja társait, hogy ők is így cselekedjenek, és ne külföldön keressék boldogulásukat. Mindig dolgos, becsületes és felkészült embereket választottunk, hogy képviseljék közösségünket, így van ez most is, mert az a célunk, hogy fejlődő és élhető Szilágysága legyen a jövő nemzedéknek is” – idézte a fiatal politikust az RMDSZ hétfői hírlevele.

A konzultáción Seres Dénes parlamenti képviselő utalva Szilágyi gondolataira, kifejtette: „Nem csak Szilágyságban, de egész Erdély szintjén a fiatalok elvándorlása komoly problémának számít, és nem túlzás azt mondani, hogy közösségünk jövője és kultúránk megmaradása forog kockán, ha nem állítjuk meg ezt a folyamatot. Úgy megye szinten, mind a helyi önkormányzatok szintjén is a probléma megoldásán dolgozunk. Szilágysámson község az egyik nagyon jó példája annak, hogy miként lehet tenni a fiatalok elvándorlása ellen.”

Az RMDSZ az egyetlen megbízható partner az itt élő magyarság számára, mert ők érzik magukénak a közösség ügyeit – mutatott rá Csóka Tibor, Szilágy Megye Tanácsának alelnöke. Kiemelte: szem előtt kell tartani a választáskor, hogy akiknek bizalmat kapnak június 5-én, azok fogják a szilágsági települések ügyeit intézni és jövőjüket meghatározni. A helyi képviselet az alapja az RMDSZ minden jogérvényesítő törekvésének, ezért mindannyiunk érdeke, hogy több polgármester és több tanácsos gondoskodjon a szilágysági falvaink, községeink és városaink fejlődéséért – fogalmazott a politikus.

Kapcsolódók

Kimaradt?