Szilágyi Róbert István: erős és gyarapodó Szilágyságért dolgozunk

„Június 5-én megyénk és településeink jövőjéről döntünk. Fontos, hogy mind a megyei tanácselnöki, mind pedig a polgármesteri tisztségeket olyan személyek töltsék be, akiket valóban érdekel a Szilágyság helyzete”- fejtette ki az RMDSZ Szilágy megyei tanácsosi listájának vezetője Varsolcon, a szövetség helyi szervezetének szerdai ülésén.

Szilágyi Róbert István az erős önkormányzati jelenlét fontosságára hívta fel a figyelmet: „az RMDSZ az egyetlen országos szervezet, amely nemcsak a romániai magyarság politikai és közképviseletét látja el, hanem közösségszervezői szerepet is betölt. Nem csak egyezteti, de ösztönzi is a társadalmi szerveződés különböző formáit. Az erős önkormányzati jelenlét tehát nem csak politikai érdek, de közösségünk érdeke is. Egy erős és gyarapodó Szilágyságért dolgozunk a jövőben is, és célunk, hogy olyan fejlődő otthonunk legyen, ahol a magyar közösség biztonságban érzi magát”.

Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke a találkozón kiemelte: „a megye és helyi településeink folyamatos fejlődését biztosították azok a polgármesterek, akik többszörös vezetői mandátummal a hátuk mögött jelentős szakmai és közigazgatási tapasztalatra tettek szert. A munkájukat sokszorosan értékesnek tartjuk, ezért is támogatjuk Bréda Lajost varsolci polgármester újraindulását”.

Kapcsolódók

Kimaradt?