Bölcsődei csoport indulhat ősztől a Kolozs megyei Györgyfalván

Györgyfalván is indulhat ősztől bölcsődei csoport, erről döntött tegnap, 2016 május 19-én a feleki tanács. A döntés egy régi problémát orvosol, hiszen Györgyfalván eddig még nem létezett bölcsődei oktatás, holott a település gyerek-lélekszáma szerint igény van rá. 

“Az utóbbi évek folyamatos munkájának egyik eredménye ez. Elsőként a napközis óvoda elindítása volt a cél – és itt külön köszönöm a közösség támogatását az óvoda felszereléséhez. Tavaly sikerült kiharcolnunk egy félnormás dadust a megyei Tanfelügyelőségtől, ezt szeretnénk az ősztől teljes normává alakítani – és a cél az, hogy két napközis csoportot sikerüljön létrehozni 4 szakképzett óvónővel” - nyilatkozta Jakabffy Barna Samu, a település alpolgármestere. 

„Minden erőnkkel támogatni fogjuk a györgyfalvi bölcsőde megalakulását. Kisgyerekes édesanyaként is tudom, mekkora segítséget jelent a szülőknek az, ha a gyerekeiket támogató környezetben, biztonságban tudhatják, miután visszatérnek dolgozni” – jelentette ki Fekete Emőke, az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetének elnöke. 

Kapcsolódók

Kimaradt?