Kulcsár Terza József visszaléptetné az EMNP kézdivásárhelyi jelöltjét

Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) Kovászna megyei elnöke felkérte Johann Taierlinget, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kézdivásárhelyi polgármesterjelöltjét, hogy lépjen vissza, ne gyengítse a jobboldal esélyeit.

Kulcsár szerint a néppártnak inkább Szigethy Kálmánt, a polgári párt jelöltjét kellene támogatnia. Az MPP-s politikus szerint az EMNP gyakorlatilag szétverte a jobboldalt Erdélyben, és elutasította a polgári párt felkérését, hogy a két alakulat jelöltjei közös listán induljanak.

Kulcsár Terza József elmondta, a vargavárosban függetlenként megméretkező polgári párti tanácsos, Rákosi János gyakorlatilag kizárta magát a pártból azáltal, hogy az MPP jelöltje ellen indult.

Johann Taierling egyébként a bíróságnak jelezte, hogy Rákosi nem gyűjtött elég támogató aláírást, mivel megyei rangú városban több kézjegyre lett volna szüksége, a választási irodában pedig nem vették észre a hiányosságot. A bíróság azonban elutasította az óvását azzal az indokkal, hogy Taierling túl későn fellebbezett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?