Csíkmindszenti kampánynyitó: bemutatkoztak a Csíki területi szervezet jelöltjei

„Aki 2016-ban bármilyen szerepet vállal a helyi vagy országos politikában, országszerte vagy Székelyföldön, az nem egy kockázatmentes vállalkozásba kezd. A bátorság mellett azonban a magyar ügy szolgálata a legfontosabb, mert a közélet elsősorban szolgálatot jelent” – mondta köszöntőbeszédében Kelemen Hunor szövetségi elnök május 11-én, szerdán Csíkmindszenten, az RMDSZ Csíki területi szervezetének kampánynyitó rendezvényén, amelyen mintegy félezer csíki önkormányzati képviselő-, polgármester- és megyei tanácsosjelölt vett részt.  

Kelemen Hunor az eseményen azt is elmondta, hogy az utóbbi időben az önkormányzati és parlamenti képviselők gyakran megkérdezték tőle: érdemes-e a szolgálatot tovább vállalni, újabb mandátumért indulni? „Nekünk ilyenkor össze kell zárnunk, össze kell fogódznunk és mennünk kell előre” – ösztönözte a csíki önkormányzati jelölteket az RMDSZ elnöke, akikről úgy vélte, „jó és erős csapatként” mérkőznek majd meg a június 5-i választásokon.

Kelemen szerint a nemsokára véget érő mandátumban olyan eredményei vannak az RMDSZ önkormányzati csapatának, amelyre alapozva bátran kérheti a közösség bizalmát a további munkához. Szerinte az a tény, hogy a csíki települések egy részén a szövetség jelöltjeinek nincs ellenjelöltjük, sokféleképpen értelmezhető: egyfelől úgy, hogy a településen az emberek elégedettek az RMDSZ munkájával, azok az alakulatok pedig, amelyek indultak volna a szövetségi jelöltek ellen, azok még az apróhirdetések révén sem találtak olyan jelölteket, akik meg tudtak volna mérkőzni.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki területi szervezetének elnöke szerint a csíki RMDSZ-ben azért van siker, mert összeforrott a csapat. Hangsúlyozta: sokan próbálják elvitatni a felmutatott eredményeket, de ő inkább Széchenyi szavait parafrazálva arra biztatja a jelenlevőket, merjenek nagyok lenni.

Tánczos Barna szenátor úgy látja: az önkormányzati munka valójában vezetéstechnika, és megfelelő elvégzéséhez számos adottság, képesség szükséges. Minden vezetőnek meg kell álmodnia, mit akar, meg kell keresnie az utat a megvalósításához, és az adott lehetőségeket összehangoltan kell kihasználnia – mondta a szenátor.  Korodi Attila képviselő arra biztatta a jelölteket, bízzanak önmagukban és terveikben. Hangsúlyozta azt is, hogy közös felelősség a fiatalok számára megoldást kínálni a szolgáltatások bővítése, a gazdasági intézkedések és az infrastruktúra fejlesztése révén, mert ha valaki nélkülöz, akkor nincs hajlandósága a közélet dolgaira.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?