Történelmi esély Bonyhán: először vezetheti magyar polgármester a községet

Hat román polgármesterjelölttel mérkőzik meg június 5-én Varga Edömér, az RMDSZ polgármesterjelöltje, mégis a választások egyértelmű esélyese Bonyhán. A Maros megyei községben eddig soha nem sikerült magyar polgármestert állítani, ezért vissza nem térő esély elé néz a magyar közösség – írta szerdán az RMDSZ hírlevele.

„A változás igénye általános Romániában, így Maros megyében is, különösen Bonyha községben, ahol az elmúlt években leállni látszik a fejlődés, a helyhatóságban történt viszályok és korlátozó jogi eljárások miatt megakadtak a fejlesztési folyamatok. Úgy vélem, a fiatal Varga Edömér testesíti meg a változásnak az esélyét, ezért támogatom” – hangsúlyozta Péter Ferenc, az RMDSZ megyei tanácsosi listájának vezetője.

Az RMDSZ maros megyei kampánykaravánja május 10-én Kund, Gógán, Váralja, és Bonyha települések lakosaival találkozott: Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke, Péter Ferenc, a megyei tanácsosi lista vezetője, Szabó Albert, Csép Éva-Andrea, Kolcsár Károly és Bartha Mihály megyei tanácsosjelöltek jelenlétükkel az RMDSZ  Bonyhai szervezetének törekvéseit erősítették.

Idén először szerveztek mozgóurnás előválasztást Bonyha községben, ahol mintegy 690 választópolgár nyilvánított véleményt a polgármesterjelöltről. A magyar közösségnek több mint 85 százaléka járult urnához, a kundi fiatal állatorvos 36 szavazattal nyerte meg a közösség bizalmát.

Kapcsolódók

Kimaradt?