Eldőlt: referendumot tartanak Nagyváradon a választások napján

Ünnepelhetnek Nagyváradon az egyesüléspártiak, megszületett a 2000/3-as számú törvényt módosító sürgősségi kormányhatározat Románia kormányának szerdai ülésén, így harmadszor is megtarthatják a Nagyvárad és Váradszentmárton egyesítéséről szóló referendumot június 5-én, a helyhatósági választásokkal egyidőben.

A sürgősségi határozat szerint ugyanazokban a szavazóhelyiségekben, ugyanazokkal a választási bizottságokkal szervezhetik meg a helyi jelentőségű népszavazást Nagyváradon és a Botoşani megyei Dîngeni községben, ahol Gulioaia, Buneni és Coşteni falvak létrehozásáról kérdik majd a helybélieket.

Mint arról már beszámoltunk, a nagyváradi önkormányzat nemzeti liberális többsége kedden fogadta el a népszavazás menetrendjét, azzal a felkiáltással, hogy amennyiben szerdán megszületik a kormányhatározat, lesz referendum a helyhatósági választásokkal egyidőben. A kormányhatározatnak köszönhetően egyébként Ilie Bolojan polgármesternek sikerül betartania azt az ígéretét is, hogy a referendum nem jár más költséggel, mint a szavazólapok kinyomtatása.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?