Bekerült a minisztérium rendezvénynaptárába az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia

Bekerült a tanügyminisztérium rendezvénynaptárába az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia, ez pedig azt jelenti, hogy tárca hivatalosan is elismeri a rendezvény szakmaiságát, az elért eredményeket – mondta szerdán Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke, a sportolimpia elnöke. 

Az eseményt második alkalommal, szeptember 21–25. között szervezi Kolozsváron az RMDSZ, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) és a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása (TTOT), a tanügyminisztérium és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem közreműködésével.

Az ügyvezető alelnök elmondta: „Célunk az erdélyi magyar gyermekek egészséges életmódra való nevelése, a sport népszerűsítése. Fontos, hogy ilyen találkozási lehetőségeket biztosítsunk a magyar gyermekeknek, ahol a szórakozáshoz, ismerkedéshez a sport szeretete is társul. Ezen értékek mentén szervezzük meg másodjára is a sportolimpiát”. Rámutatott, a tavalyi, első Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián 22 erdélyi magyar iskolából több mint 400 diák mérkőzött meg egymással, idén viszont a szervezők a sportágak és a résztvevők számát is növelik – több mint 600 iskolást várnak a versenyre.

„Az eddigi sportágak – futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda és atlétikai versenyszámok – mellett idén az úszás négy versenyszámán is megméretkezhetnek a diákok” – jelentette ki Grabán Zsolt főszervező, majd hozzátette: az eddigi visszajelzések alapján Erdély minden megyéje képviseltetni fogja magát az idei sportolimpián.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?