Lezuhant egy helikopter Norvégiában: 13 halott

Legkevesebb 13 ember meghalt, amikor lezuhant egy helikopter a norvégiai Bergen közelében. Szemtanúk egy hatalmas robbanást láttak.

A helikopter a Flesland repülőtérre tartott az északi-tengeri olajmezőkről kéttagú személyzettel és 11 utassal - mondta el Anders Bang Andersen, a solai mentőalakulatok szóvivője.

Andersen hozzátette: a mentőalakulatok mindent megtesznek, hogy kimentsék a szerencsétlenség esetleges túlélőit, de eddig még nem érkezett életjel az áldozatoktól. Morten Kronen rendőrségi szóvivő szerint a helikopter darabokra szakadt. Kronen elmondta, hogy a helyszíni tudósítások robbanásról, sűrű, fekete füstfelhőről és a tenger felszínén lebegő emberekről adtak hírt.

Az Aftenblad norvég lap internetes oldala szerint a helikopter éppen visszaúton volt a Gullfaks B tengeri olajfúrótoronytól. A platformot a Statoil olajtársaság működteti Bergentől mintegy 120 kilométerre északnyugatra. Szemtanúk szerint a helikopter a tengerbe csapódott, majd felrobbant.Egyes darabjai ezután a levegőbe repültek, a rotor pedig levált.

Kapcsolódók

Kimaradt?